//Add More external stylesheets

Κυριακή 28 Ιουλίου 2024

Ο αλγόριθμος της Google και οι επιπτώσεις του στους Bloggers

read

Σήμερα θα μιλήσουμε για ένα θέμα που έχει προκαλέσει αναστάτωση στους κόλπους της blogging κοινότητας, και φυσικά αναφέρομαι στον νέο αλγόριθμο της Google! Είναι γεγονός ότι πολλοί από εμάς, οι οποίοι αφιερώνουμε χρόνο, κόπο και ψυχή στη δημιουργία ανεβάζοντας ποιοτικό περιεχόμενο, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια ανησυχητική πραγματικότητα. Η Google φαίνεται να έχει γυρίσει την πλάτη της στους bloggers και στις προσπάθειές μας.

Δεν χωράει αμφιβολία πως η Google είναι η βασική δύναμη στο διαδίκτυο και καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο που εμείς, οι δημιουργοί περιεχομένου, φτάνουμε στους αναγνώστες μας. Μέσα από ατέλειωτες ώρες έρευνας, γραψίματος και βελτιστοποίησης, καταφέραμε να δημιουργήσουμε δυναμικά blogs που προσελκύουν χιλιάδες επισκέπτες καθημερινά. Κι όμως! Με τον νέο αλγόριθμο, όλα αυτά μπορούν να καταρρεύσουν σαν χάρτινος πύργος.

Ο νέος αλγόριθμος της Google, που τέθηκε σε εφαρμογή πριν κάποιους μήνες, υποτίθεται ότι βελτιώνει την ποιότητα των αποτελεσμάτων αναζήτησης προσφέροντας στους χρήστες πιο αξιόπιστες και σχετικές πληροφορίες. Αλλά ποια είναι η πραγματικότητα; Αντί να βοηθάει δημιουργούς περιεχομένου με γνήσιο πάθος και γνώση,  δείχνει μια ανησυχητική προτίμηση προς μεγάλους ιστότοπους και πολυεθνικές εταιρείες που διαθέτουν ατελείωτους πόρους για τη βελτιστοποίηση της παρουσίας τους στο διαδίκτυο.

Η Google ισχυρίζεται ότι προάγει την ποιότητα περιεχομένου πάνω από όλα, αλλά η πραγματικότητα δείχνει ότι προωθεί μεγάλες εταιρείες με τεράστια κεφάλαια και εξειδικευμένες ομάδες SEO ειδικών. Αλλά τι γίνεται με την αυθεντικότητα; Τι γίνεται με το πάθος που βάζουμε σε κάθε άρθρο μας; Φαίνεται πως η αυθεντικότητα και το πάθος δεν θεωρούνται πλέον "καλές πρακτικές SEO" από την Google.

Αυτός ο αλγόριθμος δημιουργεί ένα κλίμα απογοήτευσης και φόβου μεταξύ των bloggers. Ξοδεύουμε ώρες προσπαθώντας να ακολουθήσουμε αυτές αλλαγές, αλλά η αλήθεια είναι ότι η δική μας φωνή φαίνεται να πνίγεται μέσα στον ατέλειωτο ωκεανό των δεδομένων. Πού θα πάει αυτή η ιστορία; Πρέπει να υποκύψουμε; Όχι!

Είναι η στιγμή να αντισταθούμε ενάντια σε αυτή την αδιαφορία. Πρέπει να ενωθούμε, να ακουστεί η φωνή μας και να απαιτήσουμε από την Google να αλλάξει τον τρόπο που αντιμετωπίζει τους μικρούς δημιουργούς περιεχομένου. Η Google πρέπει να καταλάβει ότι το διαδίκτυο δεν είναι μόνο για μεγάλες εταιρείες και κολοσσούς, αλλά για όλους όσους έχουν κάτι να πουν.

Ο Αλγόριθμος που Στραγγαλίζει τη Δημιουργικότητα

Με τον νέο  αλγόριθμο, η Google επιδιώκει να χειραγωγήσει το πώς η πληροφορία φτάνει στους χρήστες. Αντί να προάγει περιεχόμενο που είναι πραγματικά χρήσιμο και καλογραμμένο, παρέχει προτεραιότητα σε ιστοσελίδες που μπορεί να μην εκπροσωπούν την πραγματική αξία, αλλά που έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν για SEO προώθηση ή μπορούν να "παίξουν το παιχνίδι της αυτοματοποίησης". Αυτό δεν είναι μόνο άδικο, αλλά βλάπτει τη μοναδικότητα του περιεχομένου στο διαδίκτυο.

Η Ιστορία Επαναλαμβάνεται

Ας πάρουμε μια στιγμή να σκεφτούμε το παρελθόν. Πόσες φορές έχουμε δει την Google να αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού; Υπήρξε μια εποχή που οι bloggers ήταν οι πρωταγωνιστές του διαδικτυακού κόσμου, με τις φωνές τους να ακούγονται δυνατά. Σήμερα, φαίνεται σαν να γινόμαστε απλώς στατιστικά δεδομένα, θύματα μιας αδιάφορης πολιτικής που προτιμά τις μεγάλες εταιρείες και τα αφεντικά του marketing.


Το μέλλον του blogging

Παρά τις δυσκολίες, δεν πρέπει να σταματήσουμε να γράφουμε. Αντιθέτως, αυτή η αδικία πρέπει να μας πεισμώνει περισσότερο. Πρέπει να συνεχίσουμε να δημιουργούμε περιεχόμενο που μας εκφράζει και που θα παραμείνει αξιόλογο για τους αναγνώστες μας, ακόμα και αν δεν εμφανίζεται πλέον στις πρώτες σελίδες των αποτελεσμάτων αναζήτησης της Google.

Ας αποδείξουμε ότι το blogging είναι πολλά περισσότερα από SEO και αλγόριθμοι. Είναι πάθος, γνώση, και αυθεντικότητα. Ας κρατήσουμε τη φλόγα αυτή ζωντανή και ας συνεχίσουμε να μοιραζόμαστε τις σκέψεις, τις ιδέες και την έμπνευσή μας με τον κόσμο.

Η Google ίσως να μην ενδιαφέρεται για μας, αλλά οι αναγνώστες μας το κάνουν. Ας μην το ξεχνάμε ποτέ αυτό. Και ας αγωνιστούμε ενωμένοι για μια δίκαιη εκπροσώπηση και ένα ισορροπημένο διαδίκτυο για όλους

Είναι καιρός να σταθούμε μαζί ως κοινότητα και να δώσουμε φωνή στην απογοήτευσή μας! Η Google πρέπει να καταλάβει ότι οι bloggers και οι ανεξάρτητοι δημιουργοί είναι αυτοί που προσθέτουν αξία στο διαδίκτυο. Το περιεχόμενο μας είναι το αποτέλεσμα πολλών ωρών δουλειάς, σκέψης και δημιουργικότητας. Αξίζουμε περισσότερα από το να μας αγνοούν ή να μας κατατάσσουν με βάση στενά κριτήρια.

Μία Νέα Αρχή

Σίγουρα, αυτό δεν είναι το τέλος του blogging! Η κοινότητα αυτή έχει τη δύναμη να αλλάξει την πορεία των πραγμάτων. Ας δημιουργήσουμε έναν κόσμο όπου η αξία και η γνησιότητα επανέρχονται στο προσκήνιο και η Google αναγνωρίζει την αξία που προσφέρουμε στους χρήστες της.

Ας συνεχίσουμε να δημιουργούμε, να μοιραζόμαστε και να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον. Η Google μπορεί να έχει τους αλγορίθμους της, αλλά εμείς έχουμε την καρδιά και την ψυχή μας! Ας τη δείξουμε στον κόσμο!

Η φωνή μας πρέπει να ακουστεί και σίγουρα μπορεί να αλλάξει τα πράγματα. Διότι εμείς, οι bloggers, είμαστε εδώ να μείνουμε!


Ακολουθήστε μας στο Google News



Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .