//Add More external stylesheets

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024

Πώς να ενεργοποιήσετε τον νυχτερινό φωτισμό στα Windows 11

read

Από την εργασία μέχρι την ψυχαγωγία, οι οθόνες των υπολογιστών μας εκτίθενται σε πολύωρη χρήση. Ωστόσο, οι παρατεταμένες ώρες χρήσης μπροστά από μια οθόνη μπορεί να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στα μάτια μας, όπως κόπωση και διαταραχές στον ύπνο. Τα Windows 11 παρέχουν μια σημαντική δυνατότητα για την ανακούφιση αυτών των επιπτώσεων, γνωστή ως "νυχτερινός φωτισμός". Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να ρυθμίσετε αυτήν τη δυνατότητα για να προστατέψετε τα μάτια σας.

 Τι είναι ο νυχτερινός φωτισμός;

Ο νυχτερινός φωτισμός είναι μια προχωρημένη δυνατότητα που μειώνει την εκπομπή του μπλε φωτός από την οθόνη του υπολογιστή σας. Το μπλε φως είναι ένα μέρος του φάσματος του φωτός που μπορεί να επηρεάσει τον κιρκαδικό ρυθμό σας (την εσωτερική σας ωρολογιακή ένδειξη) και να διαταράξει την ποιότητα του ύπνου σας.  Η μείωση του μπλε φωτός και η αύξηση των ζεστών αποχρώσεων μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από την κόπωση των ματιών και να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου σας.

ΒΗΜΑΤΑ

1. Άνοιγμα των Ρυθμίσεων :  Για να ξεκινήσετε, κάντε κλικ στο εικονίδιο των Ρυθμίσεων (το γρανάζι) στη Γραμμή Εργασιών ή πατήστε τα πλήκτρα "Windows" + "i" για να ανοίξετε το παράθυρο των Ρυθμίσεων.

2. Επιλογή της κατηγορίας "Σύστημα" :  Στο παράθυρο των Ρυθμίσεων, επιλέξτε την κατηγορία "Σύστημα" από το αριστερό μενού. Αυτή η κατηγορία θα περιέχει τις γενικές ρυθμίσεις του συστήματός σας, συμπεριλαμβανομένων των ρυθμίσεων της οθόνης.


3.Πρόσβαση στις Ρυθμίσεις Οθόνης :  Μέσα στην κατηγορία "Σύστημα", επιλέξτε την επιλογή "Οθόνη" από το αριστερό μενού. Αυτή η επιλογή θα σας επιτρέψει να προσαρμόσετε διάφορες παραμέτρους της οθόνης σας, συμπεριλαμβανομένου του νυχτερινού φωτισμού.

4. Ενεργοποίηση του Νυχτερινού Φωτισμού :  Μέσα στις ρυθμίσεις "Οθόνης", αναζητήστε την επιλογή "Νυχτερινός φωτισμός" και κάντε κλικ στον διακόπτη για να τον ενεργοποιήσετε. Όταν είναι ενεργοποιημένος, θα παρατηρήσετε ότι η οθόνη σας θα αρχίσει να εμφανίζει πιο ζεστές αποχρώσεις. Μπορείτε να προσαρμόσετε την ένταση από το σχετικό ρυθμιστικό.


5. Ρύθμιση του Χρονοδιαγράμματος :  Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε το χρονοδιάγραμμα του νυχτερινού φωτισμού, ώστε να ενεργοποιείται και να απενεργοποιείται αυτόματα συγκεκριμένες ώρες της ημέρας. Για να κάνετε αυτό, κάντε κλικ στην "Ρυθμίσεις νυχτερινού φωτισμού", και διαμορφώστε το χρονοδιάγραμμα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Μπορείτε να επιλέξετε συγκεκριμένες ώρες ή να επιλέξετε την αυτόματη προσαρμογή με βάση το ηλιοβασίλεμα και την ανατολή.


6. Προσαρμογή της Θερμοκρασίας Χρώματος :  Στις ίδιες ρυθμίσεις, μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε την "Θερμοκρασία χρώματος τη νύχτα" σύροντας το ρυθμιστικό. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να επιλέξετε την επιθυμητή θερμοκρασία χρώματος που σας ανακουφίζει περισσότερο. Μπορείτε να επιλέξετε από πιο ζεστές αποχρώσεις με χαμηλότερη θερμοκρασία ή πιο ψυχρές ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Εν κατακλείδι, η ενεργοποίηση του νυχτερινού φωτισμού στα Windows 11 είναι μια απλή, αλλά σημαντική διαδικασία που μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την προστασία των ματιών σας, ειδικά κατά τις βραδινές ώρες. Ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα, μπορείτε να προσαρμόσετε τον νυχτερινό φωτισμό σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες και να προστατέψετε έτσι τα μάτια σας από την παρατεταμένη έκθεση στο μπλε φως.



Ακολουθήστε μας στο Google News



Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .

Εναλλακτικά, επικοινωνήστε μαζί μας στo κανάλι μας στο Telegram :

https://t.me/lovefreetechnology