//Add More external stylesheets

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024

Aπενεργοποιήσετε τη λήψη αυτόματων αντιγράφων ασφαλείας του OneDrive στα Windows 11

read


Η αυτόματη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας (backup) στο OneDrive είναι μια πολύ χρήσιμη λειτουργία στα Windows 11, που επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν τα αρχεία τους στο cloud και να έχουν πρόσβαση σε αυτά από πολλαπλές συσκευές. 

Ωστόσο, για αρκετούς χρήστες, αυτή η λειτουργία μπορεί να είναι ανεπιθύμητη ( πρώτος εγώ) για πολλούς λόγους για είτε ιδιωτικότητας, είτε για εξοικονόμησης χώρου στον αποθηκευτικό χώρο του OneDrive, ή ακόμη και εξοικονόμηση  κατανάλωσης δεδομένων. Εάν ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία και επιθυμείτε να απενεργοποιήσετε την αυτόματη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, παρακάτω παρατίθενται αναλυτικά βήματα για το πώς μπορεί να γίνει αυτό στα Windows 11.

Προετοιμασία πριν την Απενεργοποίηση

Πριν προχωρήσετε στην απενεργοποίηση της αυτόματης δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο OneDrive, καλό θα ήταν να κατεβάσετε και να αποθηκεύσετε τοπικά τα αρχεία που ενδεχομένως έχουν ήδη αποθηκευτεί στο OneDrive και τα οποία θέλετε να κρατήσετε στον υπολογιστή σας. Έτσι, θα αποφύγετε τυχόν απώλεια δεδομένων.

BHMATA

  1.  Άνοιγμα της Εφαρμογής OneDrive : Για να ξεκινήσετε, κάντε κλικ στο εικονίδιο του OneDrive στη γραμμή ειδοποιήσεων (System Tray), θα το βρείτε κάτω δεξιά  στην γωνία της επιφάνειας εργασίας σας. Αν δεν βλέπετε το εικονίδιο, ίσως χρειαστεί να κάνετε κλικ στο βελάκι που δείχνει προς τα πάνω για να δείτε τα κρυμμένα εικονίδια.
  2. Άνοιγμα των Ρυθμίσεων :  Όταν ανοίξει το παράθυρο του OneDrive, κάντε κλικ στον οδοντωτό τροχό που βρίσκεται στην πάνω δεξιά γωνία της εφαρμογής και επιλέξτε "Ρυθμίσεις" (Settings) από το αναδυόμενο μενού.
  3. Διαχείριση Αντιγράφων Ασφαλείας :  Στην καρτέλα "Αντίγραφα ασφαλείας" (Backup), θα δείτε μια ενότητα που ονομάζεται "Διαχείριση αυτόματων αντιγράφων ασφαλείας" (Manage backup). Κάντε κλικ στην κουμπί "Διαχείριση αντιγράφων" (Manage backup).
  4. Απενεργοποίηση Αντιγράφων Ασφαλείας για Ειδικούς Φακέλους :  Στο νέο παράθυρο που θα ανοίξει, θα δείτε τρεις βασικούς φακέλους που περιλαμβάνουν "Επιφάνεια εργασίας" (Desktop), "Έγγραφα" (Documents) και "Εικόνες" (Pictures). Για να απενεργοποιήσετε την αυτόματη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, κάντε κλικ στην επιλογή "Διακοπή αντιγράφου" (Stop backup) για κάθε φάκελο που θέλετε να εξαιρέσετε από τη διαδικασία.
  5. Επιβεβαίωση Επιλογών :  Θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε την επιλογή σας να σταματήσετε την δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. Κάντε κλικ στην επιλογή "Ναι" (Yes) για να επιβεβαιώσετε. Οι φάκελοι που έχετε εξαιρέσει από την αυτόματη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας θα μετατραπούν από το OneDrive στον τοπικό σας χώρο αποθήκευσης.
  6.  6: Αποθήκευση & Εφαρμογή των Αλλαγών :  Κλείστε όλα τα παράθυρα των ρυθμίσεων και βεβαιωθείτε ότι οι αλλαγές έχουν αποθηκευτεί και εφαρμόζονται. Μπορείτε πάντα να επανελέγξετε τις ρυθμίσεις για να βεβαιωθείτε ότι η απενεργοποίηση έχει γίνει σωστά.
Εναλλακτική Λύση: Αντικατάσταση Χρήσης με Άλλες Υπηρεσίες

Για όσους επιθυμούν να αντικαταστήσουν το OneDrive με άλλες υπηρεσίες cloud χωρίς να χάσουν τη λειτουργικότητα, υπάρχουν διάφορες επιλογές, όπως το Google Drive, το Dropbox ή το Box. Αυτές οι υπηρεσίες παρέχουν αντίστοιχες δυνατότητες και μπορεί να είναι πιο συμβατές με τις ανάγκες και απαιτήσεις του κάθε χρήστη.

Συνοψίζοντας, η  απενεργοποίηση της αυτόματης δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο OneDrive στα Windows 11 είναι μια διαδικασία που μπορεί να ολοκληρωθεί εύκολα ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα. 

Αν αποφασίσετε ότι αυτή η λειτουργία δεν είναι χρήσιμη για εσάς, τα παραπάνω βήματα θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τον έλεγχο των δεδομένων σας και να βελτιστοποιήσετε τη χρήση του αποθηκευτικού σας χώρου.


Ακολουθήστε μας στο Google News



Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .