//Add More external stylesheets

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2024

Πώς να επαναφέρετε τον ξεχασμένο κωδικό διαχειριστή στα windows

read

Ξεχάσατε τον κωδικό διαχειριστή των Windows; Δεν είστε ο μόνος. Ευτυχώς, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να επαναφέρετε τον ξεχασμένο κωδικό διαχειριστή των Windows, χωρίς να χρειάζεται να καταφύγετε σε δραστικά μέτρα, όπως η επανεγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος. Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε αναλυτικά τις μεθόδους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ανακτήσετε την πρόσβασή σας.

 1. Χρήση του Microsoft λογαριασμού

Εάν έχετε συνδέσει τον λογαριασμό χρήστη των Windows με τον Microsoft λογαριασμό σας, η επαναφορά του κωδικού μπορεί να είναι σχετικά απλή διαδικασία. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  1. Μεταβείτε στη σελίδα επαναφοράς κωδικού της Microsoft:   Ανοίξτε τον πλοηγό σας και πλοηγηθείτε στη σελίδα  (Microsoft account password reset) https://account.live.com/password/reset.
  2. Επιλέξτε τον τύπο λογαριασμού που θέλετε να επαναφέρετε.
  3.  Καταχωρήστε τη διεύθυνση email σας:   Εισαγάγετε το email που έχετε συνδέσει με τον Microsoft λογαριασμό σας και ακολουθήστε τις οδηγίες για την επιβεβαίωση της ταυτότητάς σας.
  4. 4Λάβετε έναν κωδικό επαλήθευσης:   Θα σας αποσταλεί ένας κωδικός επαλήθευσης μέσω email ή SMS. Εισαγάγετε τον κωδικό αυτό για να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασής σας.
Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να εισέλθετε και πάλι στον λογαριασμό διαχειριστή των Windows σας.


2. Χρήση Τοπικού Λογαριασμού 

Εάν χρησιμοποιείτε ένα τοπικό λογαριασμό και όχι τον λογαριασμό της Microsoft, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν άλλο λογαριασμό διαχειριστή στον ίδιο υπολογιστή για να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασής σας. Εδώ είναι τα βήματα:

  1. Συνδεθείτε με άλλο λογαριασμό διαχειριστή:   Εάν υπάρχει κάποιος άλλος διαχειριστής στον υπολογιστή, συνδεθείτε με εκείνον τον λογαριασμό.
  2. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις:  Μεταβείτε στις “Ρυθμίσεις” και στη συνέχεια επιλέξτε “Λογαριασμοί”.
  3. Διαχείριση άλλων λογαριασμών:   Επιλέξτε “Διαχείριση άλλων λογαριασμών” και βρείτε το λογαριασμό του οποίου τον κωδικό θέλετε να επαναφέρετε.
  4. Αλλαγή κωδικού πρόσβασης:  Αφού επιλέξετε το λογαριασμό, επιλέξτε “Αλλαγή κωδικού πρόσβασης” και ολοκληρώστε τη διαδικασία.

 3. Χρήση της Γραμμής Εντολών σε Safe Mode

Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε πώς να επαναφέρετε τον ξεχασμένο κωδικό διαχειριστή των Windows με τη χρήση της Γραμμής Εντολών σε Safe Mode.

1: Εκκίνηση σε Safe Mode :

Για να μπορέσετε να εκτελέσετε τις εντολές που απαιτούνται για την επαναφορά του κωδικού, πρέπει πρώτα να ξεκινήσετε τα Windows σε Safe Mode. Αυτό μπορείτε να το επιτύχετε ακολουθώντας τα εξής βήματα:

1. Επανεκκίνηση του Υπολογιστή: Επανεκινήστε τον υπολογιστή σας.
2. Προσπέλαση των Επιλογών Εκκίνησης:
   - Κατά την εκκίνηση και πριν φτάσει στην οθόνη καλωσορίσματος, πατήστε επανειλημμένα το πλήκτρο F8.
   - Εάν χρησιμοποιείτε Windows 10, μπορεί να χρειαστεί να πατήσετε το πλήκτρο Shift ενώ κάνετε κλικ στο "Επανεκκίνηση" από το μενού "Έναρξη" και μετά να επιλέξετε "Αντιμετώπιση προβλημάτων" > "Προχωρημένες επιλογές" > "Ρυθμίσεις εκκίνησης" > "Επανεκκίνηση".

3. Επιλογή Safe Mode με Εντολές Δικτύου: Στις επιλογές εκκίνησης, επιλέξτε "Safe Mode with Command Prompt" (Ασφαλής λειτουργία με γραμμή εντολών).

2: Εκκίνηση της Γραμμής Εντολών

Μόλις εκκινήσει ο υπολογιστής σε Safe Mode και εμφανιστεί η Γραμμή Εντολών, θα πρέπει να προχωρήσετε με τα παρακάτω βήματα για την επαναφορά του κωδικού.

3: Διερεύνηση και Αλλαγή του Κωδικού

Χρησιμοποιώντας τη Γραμμή Εντολών, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

1. Εμφάνιση Όλων των Λογαριασμών Χρηστών:
   Στη Γραμμή Εντολών, πληκτρολογήστε:

   net user

   Αυτή η εντολή θα σας εμφανίσει μια λίστα με όλους τους λογαριασμούς χρηστών στον υπολογιστή.

2. Αλλαγή του Κωδικού για τον Διαχειριστή:
   Για να αλλάξετε τον κωδικό για τον λογαριασμό διαχειριστή, πληκτρολογήστε την εξής εντολή:

   net user [username] [newpassword]
 
 Αντικαταστήστε `[username]` με το όνομα του λογαριασμού διαχειριστή και `[newpassword]` με το νέο κωδικό που θέλετε να θέσετε. 

   Παράδειγμα:
  
   net user Administrator newpassword123

3. Επιβεβαίωση της Επιτυχίας:
   Αν όλα πάνε καλά, η Γραμμή Εντολών θα σας ενημερώσει ότι η εντολή ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Βήμα 4: Επανεκκίνηση του Υπολογιστή

Αφού ολοκληρώσετε την αλλαγή του κωδικού, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας για να επιστρέψετε στην κανονική λειτουργία. Μπορείτε τώρα να συνδεθείτε στα Windows με το νέο κωδικό διαχειριστή που θέσατε.

Συμβουλές Ασφάλειας

Μετά την επαναφορά του κωδικού σας, είναι σημαντικό να ακολουθήσετε μερικές συμβουλές ασφαλείας για να διασφαλίσετε την καλύτερη προστασία του υπολογιστή σας:
  1. Χρήση Ισχυρών Κωδικών: Επιλέξτε έναν ισχυρό κωδικό που να περιέχει γράμματα, αριθμούς και σύμβολα.
  2. Τακτική Αλλαγή Κωδικών: Αλλάζετε τους κωδικούς σας περιοδικά για να αυξήσετε την ασφάλεια.
  3. Χρήση Ενός Διαχειριστή Κωδικών: Τέτοιες εφαρμογές μπορούν να σας βοηθήσουν να αποθηκεύσετε τους κωδικούς με ασφάλεια και να μην τους ξεχνάτε.
Με τα παραπάνω βήματα, θα μπορέσετε να επαναφέρετε τον ξεχασμένο κωδικό διαχειριστή των Windows με τη χρήση της Γραμμής Εντολών σε Safe Mode. Αυτή η διαδικασία είναι πολύτιμη για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και μπορεί να σας εξοικονομήσει πολύ χρόνο και κόπο.


Συμβουλές για την Αποφυγή Μελλοντικών Προβλημάτων

  •  Δημιουργήστε έναν Δίσκο Επαναφοράς Κωδικού:   Δημιουργήστε έναν δίσκο επαναφοράς κωδικού για να αποφύγετε μελλοντικές δυσκολίες στην επαναφορά του κωδικού σας.
  •  Χρησιμοποιήστε Λογαριασμό Microsoft:   Εξετάστε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε έναν λογαριασμό Microsoft για να συνδεθείτε στα Windows. Οι λογαριασμοί Microsoft προσφέρουν εύκολες μεθόδους επαναφοράς κωδικού μέσω email ή τηλεφώνου.
  •  Αποθήκευση Κωδικών :  Χρησιμοποιήστε έναν αξιόπιστο διαχειριστή κωδικών για να αποθηκεύσετε και να διαχειριστείτε τους κωδικούς σας με ασφάλεια.

4. Χρήση Λογισμικού Τρίτων

Εάν οι προηγούμενες μέθοδοι δεν ήταν αποτελεσματικές, υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε εξειδικευμένο λογισμικό τρίτων για την επαναφορά του κωδικού διαχειριστή. Αυτές οι εφαρμογές παρέχουν ένα ευρύ φάσμα χαρακτηριστικών για την ανάκτηση κωδικών πρόσβασης.  

Η επαναφορά του ξεχασμένου κωδικού διαχειριστή των Windows μπορεί να φαντάζει δύσκολη, αλλά όπως έχουμε δει, υπάρχουν αρκετές αξιόπιστες και αποτελεσματικές μέθοδοι για να το επιτύχετε. Είτε πρόκειται για την απλούστερη διαδικασία μέσω του λογαριασμού της Microsoft, είτε για πιο εξελιγμένες μεθόδους χρησιμοποιώντας ασφαλή λειτουργία ή λογισμικό τρίτων, υπάρχει σχεδόν πάντα μια λύση διαθέσιμη.

Αν σας άρεσε το άρθρο μας  και θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ασφάλεια και τη διαχείριση συστήματος των Windows, ακολουθήστε  μας. Εδώ θα βρείτε τις τελευταίες ενημερώσεις, οδηγούς και συμβουλές για να βελτιώσετε την εμπειρία σας με τα Windows!


Ακολουθήστε μας στο Google News



Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .