//Add More external stylesheets

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2024

Πώς να χωρίσετε την οθόνη σας στα Windows 11: Ένας οδηγός βήμα προς βήμα

read


Η δυνατότητα να χωρίσετε την οθόνη στα Windows 11 είναι ένα από τα πιο χρήσιμα χαρακτηριστικά για όσους θέλουν να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους. Ειδικά αν εργάζεστε από το σπίτι ή διαχειρίζεστε πολλά έργα ταυτόχρονα, η πολυδιεργασία γίνεται πολύ πιο εύκολη με τη λειτουργία «Snap Layouts».

Σε αυτό τον οδηγό μας  θα σας δείξουμε πώς να χωρίσετε την οθόνη σας στα Windows 11 βήμα προς βήμα, χρησιμοποιώντας τις νέες δυνατότητες του λειτουργικού συστήματος. Θα καλύψουμε επίσης χρήσιμες συμβουλές και κόλπα για να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτή τη λειτουργία.


Τι είναι η λειτουργία Snap Layouts στα Windows 11;

Η λειτουργία  Snap Layouts είναι μια νέα προσθήκη στα Windows 11 που επιτρέπει στους χρήστες να χωρίζουν την οθόνη τους γρήγορα και εύκολα σε πολλαπλά παράθυρα. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να βλέπετε και να εργάζεστε σε πολλές εφαρμογές ταυτόχρονα χωρίς να χρειάζεται να αλλάζετε συνεχώς από τη μία στην άλλη.

Πώς να Χωρίσετε την Οθόνη στα Windows 11

1. Ενεργοποίηση της Λειτουργίας Snap Layouts


Πριν ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε τη λειτουργία Snap Layouts, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργοποιημένη. Συνήθως, είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή, αλλά μπορείτε να το ελέγξετε ως εξής:

1. Κάντε δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας και επιλέξτε Ρυθμίσεις.
2. Μεταβείτε στην ενότητα Σύστημα και επιλέξτε Πολυδιεργασία (Multitasking).
3. Ελέγξτε ότι η επιλογή Snap windows είναι ενεργοποιημένη.

2: Χρήση του Snap Layouts

Για να χρησιμοποιήσετε το Snap Layouts:


1. Ανοίξτε την εφαρμογή που θέλετε να τοποθετήσετε σε ένα μέρος της οθόνης.
2. Τοποθετήστε τον κέρσορα του ποντικιού πάνω από το κουμπί Maximize (το κουμπί που μεγιστοποιεί το παράθυρο). Θα δείτε ένα μικρό μενού με διαφορετικές επιλογές διάταξης.
3. Επιλέξτε τη διάταξη που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Για παράδειγμα, μπορείτε να χωρίσετε την οθόνη στα δύο, στα τρία ή στα τέσσερα μέρη.
4. Μόλις επιλέξετε τη διάταξη, η εφαρμογή θα τοποθετηθεί αυτόματα στην επιλεγμένη περιοχή της οθόνης.
5. Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε άλλες εφαρμογές για να γεμίσετε τα υπόλοιπα τμήματα της οθόνης.

3: Ρύθμιση του Μεγέθους των Παραθύρων

Αφού χωρίσετε την οθόνη σας, ίσως θελήσετε να προσαρμόσετε το μέγεθος των παραθύρων. Αυτό γίνεται με τον εξής τρόπο:

1. Τοποθετήστε τον κέρσορα του ποντικιού πάνω από το διαχωριστικό ανάμεσα στα παράθυρα.
2. Όταν ο δείκτης αλλάξει σε βέλος, κάντε κλικ και σύρετε για να προσαρμόσετε το μέγεθος των παραθύρων.

 Συμβουλές για Βελτιστοποίηση της Πολυδιεργασίας στα Windows 11

 Χρήση Συντομεύσεων Πληκτρολογίου:
- Τα Windows 11 υποστηρίζουν πολλές συντομεύσεις πληκτρολογίου που μπορούν να σας βοηθήσουν να χωρίσετε την οθόνη σας πιο γρήγορα:

- Win + Αριστερό/Δεξιό Βέλος: Μετακινήστε το ενεργό παράθυρο στην αριστερή ή δεξιά πλευρά της οθόνης.
- Win + Επάνω/Κάτω Βέλος: Μεγιστοποιήστε ή ελαχιστοποιήστε το ενεργό παράθυρο.

Χρήση Πολλαπλών Οθονών:
- Αν χρησιμοποιείτε πολλαπλές οθόνες, η δυνατότητα Snap Layouts μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε καλύτερα το χώρο σας. Μπορείτε να εφαρμόσετε διαφορετικές διατάξεις σε κάθε οθόνη, ώστε να έχετε τις εφαρμογές σας οργανωμένες με τον πιο αποδοτικό τρόπο.

Εκμετάλλευση του Snap Groups:
- Τα Snap Groups είναι μια άλλη νέα δυνατότητα στα Windows 11 που σας επιτρέπει να αποθηκεύετε τις διατάξεις των παραθύρων σας και να τις επαναφέρετε γρήγορα με ένα κλικ. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο αν χρειάζεται να εργάζεστε συστηματικά με συγκεκριμένες ομάδες εφαρμογών.

Συνοψίζοντας, η δυνατότητα να χωρίσετε την οθόνη σας στα Windows 11 είναι ένα πολύ ισχυρό εργαλείο για την αύξηση της παραγωγικότητας και της ευκολίας στη χρήση. Με τη χρήση των Snap Layouts και άλλων συναφών λειτουργιών, μπορείτε να διαχειρίζεστε πολλές εργασίες ταυτόχρονα με ευκολία.

Ελπίζουμε αυτός ο οδηγός να σας βοήθησε να καταλάβετε πώς να χρησιμοποιήσετε αυτή τη δυνατότητα και να κάνετε την εμπειρία σας με τα Windows 11 ακόμα καλύτερη


Ακολουθήστε μας στο Google News



Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .